Who we are


Lekkere frites voor iedereen toegankelijk maken, dat is waar we bij Frites Atelier Amsterdam voor staan. Daarom hebben we sterrenchef Sergio Herman gevraagd onze frites te maken. Na anderhalf jaar aardappelen proeven, bakmethoden testen en locaties zoeken, hebben we onlangs ons eerste Ateliers in Den Haag, Utrecht, Arnhem en Antwerpen geopend.


Our roots

Frites Atelier Amsterdam is ontstaan vanuit onze liefde voor frites. We vonden frites eten namelijk lang niet zo leuk als het zou kunnen zijn. Daar wilden we iets aan doen. Want waarom zou u voor guilty pleasures geen mooie plek uitkiezen?

Our name

Het idee voor onze Ateliers is ontstaan in Amsterdam. Vandaar de naam. Bovendien is de hoofdstad de locatie van onze flagshipstore die later dit jaar opent. Daarnaast hebben we internationale ambitie: we willen graag een stukje Nederland naar het buitenland brengen.


Sergio Herman

Topkok Sergio Herman kookte vijfentwintig jaar lang in familierestaurant Oud Sluis in het Zeeuwse Sluis. Sergio was sinds 2005 in het bezit van drie Michelinsterren en hij stond acht jaar in de Top 50 van The World's 50 Best Restaurants. Ondanks dit succes besloot hij in december 2013 de deuren van Oud Sluis te sluiten om zich toe te gaan leggen op nieuwe projecten. Naast restaurants The Jane** in Antwerpen, Pure C* en AIRrepublic in Cadzand en uiteraard Frites Atelier zijn dat verschillende boekprojecten, TV werk voor de Belgische zender VTM en zijn eigen tableware collectie voor Serax.

Sergio staat bekend om zijn eindeloze drive en perfectionisme. Alles moet bij hem "fucking perfect" zijn. Niet voor niks experimenteerde hij ruim anderhalf jaar met het recept van onze frites, toppings en met onze verse sauzen.

Piet Boon ®

Omdat we vinden dat frites een toffe omgeving verdienen, laten we al onze Ateliers mede ontwerpen door Studio Piet Boon. Het idee achter Piet's ontwerpen? Onze Ateliers de uitstraling van een ouderwetse Frans-Amsterdamse brasserie geven en frites op een voetstuk plaatsen.

 

Natural Tableware

Wij hechten hoge waarde aan de herkomst, kwaliteit en duurzaamheid van onze producten; vandaar de nauwe samenwerking met Natural Tableware. Dit bedrijf kent een jarenlange samenwerking met Sergio, vanwege de uitstraling van de producten in combinatie met het groene karakter. Onze zakjes, tasjes en bakjes zijn gemaakt van duurzaam FSC kraft papier en 100% composteerbaar. Wij gaan voor mooi, schoon en praktisch, en zullen dit in de toekomst blijven doen.


Artists in residence

Naast frites hebben we ook een grote voorliefde voor mode, kunst en design. Daarom werken we nauw samen met een aantal kunstenaars en ontwerpers. Zij maken alles in onze Ateliers custom made. Zo tekende onze vriend Kamagurka strips voor onze servetten. Frederik Molenschot levert de beste en mooiste fornuizen. Onze beats worden gemixt door Maxim Lany. En Cor Unum maakt de keramische potten voor onze sauzen. Want behalve een goed adres voor frites, zijn we maar al te graag een platform voor talent; we zijn niet voor niks een Atelier.


Our Venues


Den Haag


Venestraat 7
2511 AR Den Haag


Openingstijden

Elke dag geopend van 11.00 tot 20.00, op donderdagavond tot 22.00

Utrecht


Steenweg 56
3511 JS Utrecht


Openingstijden

Elke dag geopend van 11.00 tot 20.00, op donderdagavond tot 22.00

Amsterdam (coming soon)

Arnhem


Vijzelstraat 16
6811 ET Arnhem


Openingstijden

Maandag: 12.00 - 19.00
Dinsdag: 11.00 - 20.00
Woensdag: 11.00 - 20.00
Donderdag: 11.00 - 22.00
Vrijdag: 11.00 - 20.00
Zaterdag: 11.00 - 20.00
Zondag: 12.00 - 19.00


Photos


Food

Fun

Opening Antwerp

Please contact us at press@fritesatelier.com for press-related high quality versions of our photos.

In the news


Your Career


Join the club

Wil je in een van onze Ateliers aan de slag? Wij bieden je een bovengemiddeld salaris én een opleiding aan onze Frites Atelier Academy. Bovendien krijg je een hele lading leuke collega's. Ook niet onbelangrijk: er zijn volop doorgroeimogelijkheid in binnen- en buitenland.The Academy

Als je bij ons komt werken, krijg je een opleiding aan onze Frites Atelier Academy. Daar leer je de kneepjes van het vak. Je krijgt een gastvrijheidstraining en je komt alles te weten over onze producten. Heb je de opleiding met succes afgerond? Dan mag je jezelf Frites Artiste, Frites Spécialiste of zelfs Atelier Manager noemen.


Frites Artiste

regio Den Haag, Utrecht, Arnhem, Antwerpen

Ben jij gastvrij, gedreven en heb je oog voor detail? Heb je tenminste één jaar horeca-ervaring en ben jij op zoek naar een toffe job? Wij leiden je op tot een waardevolle en onmisbare medewerker. Wellicht ben jij de Frites Artiste die wij zoeken!


Bekijk vacature

Atelier Manager

Staat service en gastvrijheid bij jouw hoog in het vaandel? Kan jij een team inspireren en heb jij het in je om ondernemer op eigen locatie te zijn? Heb je tenminste één jaar horeca ervaring en ben je op zoek naar de volgende stap in je carrière? Wellicht ben jij dan de Atelier Manager die we zoeken!


Bekijk vacature

Frites Specialiste

regio Antwerpen

Jij bent operationeel, commercieel en financieel mede-verantwoordelijk voor jouw Frites Atelier. Daarnaast zorg jij voor een dynamische werkomgeving. Door jouw ambities en affiniteit met het ambacht, ben jij in staat het concept uit te dragen aan zowel de gast als jouw medewerkers. Jij geeft leiding aan alle medewerkers binnen het Atelier en draagt zorg voor alle bijkomende verantwoordelijkheden. Tevens verzorg jij trainingen op het gebied van gastvrijheid en leid jij iedereen op tot een echte Frites Artiste!


Bekijk vacature

Get in touch


Feedback

Heeft u een ervaring gehad die u graag met ons wilt delen? Laat het ons weten!


Connect

Voor overige vragen kunt u bij ons terecht op info@fritesatelier.com of op +31 (0)85-8769838. Persvragen kunt u sturen naar press@fritesatelier.com


Join our team

Wil je in een van onze Ateliers aan de slag? Kijk dan nu bij your career voor openstaande vacatures.


Follow us

FAQ


Reservations

Bij Frites Atelier Amsterdam hoeft u niet van te voren te reserveren en kunt u gewoon tijdens onze openingsuren binnenlopen voor een lekkere frites! Wilt u weten wanneer we open zijn? Klik dan hier!

Deliveries

Aangezien de ultieme beleving plaatsvindt op onze locaties en wij het product zo vers mogelijk presenteren, kunnen wij helaas nog niet bezorgen. Mochten wij in de toekomst deze kwaliteit ook bij u thuis kunnen garanderen, wordt dat zeker een optie.Voorwaarden Cadeaubon

Bekijk de voorwaarden

Voorwaarden Loyalty Card

Bekijk de voorwaarden

PIC OF THE WEEK

Share a picture of your "frites" moment
with us via #fritesatelier.
Every week you have a chance to win products
from SURFACE BY SERGIO HERMAN.

Share and win